Plotagraph+ -Liikettä valokuviin

Törmäsin videokuvaaja/ohjaaja Philip Bloomin instagramissa mielenkiintoiseen iPhone/iPad äppiin jonka avulla valokuviin saa liikettä jatkuvalla loopilla. Moni varmasti törmännytkin tämän tyyppisiin valokuviin ja jäänyt miettimään miten ko. otokset ovat tehty. Itse olen ainakin GoPron esittelykuvissa törmännyt samallaisiin efekteihin.

Muuta ei tarvita kuin yksi valokuva ja ohjelma hoitaa loput. Appi luo ”loputtoman” loopin käyttäjän valitsemalle alueelle valokuvasta. Ankkuroimalla tai mask:ia käyttämällä. Jakaminen onnistuu joko .mov tiedostona tai PNG:nä.

Plotagraph + julkaistiin tovi sitten mobiililaitteisiin ja saa ainakin iOS pohjaisille laitteille. Erittäin laadukkaan oloinen tekele, tekee sen minkä lupaa. Pienellä vaivalla saa uutta fiilistä vanhoihin kuviin. Hintaa näin julkaisun aluksi ohjelmalla on noin 5.5e.

https://itunes.apple.com/us/app/plotagraph/id1244669793?mt=8

Nopea esimerkki Tampereelta Finlaysonin alueelta.

IMG_0759

Linkki liikkuvaan kuvaan @ kuvat.fi sivustollani

Yllä punaiset pisteet ovat ankkurointi pisteitä, niiden sisäpuolella tapahtuu liike. Nuolet osoittavat liikkeen suuntaa, ja mitä pitempi nuoli sitä nopeampi liike. Yllä olevan animointi ei ole viimeiseen asti hierottu ja suuremmalta näytöltä loopin virheet näkyvät selkeästi. Pienemmässä sosiaalisen median koossa esim. Instagram ja Facebook virheitä vaikeimpi havaita.

 

Alla vielä yksi esimerkki Happy Stovesta ja liekeistä.

Linkki liikkuvaan kuvaan @ kuvat.fi sivustollani

IMG_0763