Lowepro Transit Sling 250AW

LO0A2879

Monenlaisia reppuja on tullut vuosien varrella käytettyä, monia eri malleja mm. Loweprolta. Todennut tämän valmistajan reput itselle parhaaksi, mm. hinta/laatu -suhteelta erinomaisia. Tosin sitä ”jotain” ei kaikista repuista löydy, tovin päästä on monet tullut vaihdettua pois. Mutta tässä suht uudessa Lowepron Transit Sling 250AW repussa on ehkäpä sitä jotain mitä itse ainakin haen repulta. Ehkä tähän kaluston ”downsizingiin” sopii hyvin tälläinen suht solakka ja muuntautuva reppu. Värivaihtoehtona käsittääkseni on tämä yksi ja ainoa, koko vaihtoehtoja on kolme 150aw, 250aw ja 350aw. Tämä katsaus koskee keskimmäistä mallia jonka hinta tällä hetkellä pyörii noin 100e paikkeilla.

LO0A2885

LO0A2903

LO0A3098

Ulkomuodoltaan Transit Sling on hillitty ja suoraviivainen. Ylimääräisiä remmejä tai ulokkeita repusta ei löydy. Ulkokangas on miellyttään näköinen ”hunajakenno” pinnalla ja pitää hieman vettä sellaisenaan. Repusta löytyy ”all weather cover” myös, rankempaan sateeseen. Reppu on jämäkän oloinen ja virtaviivainen joka tekee siitä miellyttävän kannettavan ruuhkaisissakin paikoissa. Päivärepuksi reissuun soveltuu mainioista muunneltavuuden takia. Repun sivussa on kameralle erillinen aukko, jolloin yläosan voi jättää päivittäisille tavaroille. Tai jos haluaa käyttää reppua ilman kameraa sekin onnistuu, kaikki väliseinät saa pois. Ulkopuolelta löytyy yksi pieni tasku, muistikorteille yms. Ja sisältä yksi vetoketjullinen tasku ja yksi verkkotasku. Mainitsin että reppu on suht virtaviivainen, tämä tarkoittaa samalla sitä että repun syvyys on rajallisempi joten isoa runkoa akkukahvalla on turha yrittää tunkea reppuun, suurin runko mitä tähän itse laittaisin on 5DmarkIII,  leveyden puolesta teki tiukkaa käytettäessä repun sivu luukkua.

IMG_1070

LO0A2886

LO0A2883

Vaikka reppu näyttää pieneltä mahtuu sinne yllättävän paljon. Jos pelkästään objektiivit+runko on mahdutettavissa niin itse käytin repussa 5DmarkIII, Tamron 24-70mm 2.8VC, Tamron 90mm VC macro, Tamron 70-200mm 2.8 ja Nikon V1. Myös kolmijalalle on paikka sivussa, tähän en ihan ergonomisista syistä laittaisi mitään mahdottoman isoa kolmijalkaa. Mukavia yksityiskohtia repussa on se että tabletille(max. 10″) on oma tasku selkää vasten, vyötäröremmit saa työnnettyä repun sisälle pois tieltä roikkumasta ja kolmijalan telineen saa myös pois näkyvistä.

IMG_1075

IMG_1085

Reppu on sisätiloiltaan hyvin muunneltavissa ja parhaimmillaan pro runko+70-200mm 2.8 mahtuvat reppun yläosan kautta sisään ilman että objektiiviä tarvitsee irroittaa. Loweprolla ovat tehneet tuohon tilanjakajaan sopivan reiäin juuri tälläistä ajatellen. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy.

Itselle kaikista positiivisimmat fiilikset jäivät muunneltavuudesta, ulkomuodosta/näöstä, tabletti taskusta. 250AW ei ole kooltaan iso, mutta sinne mahtuu tarvittaessa paljon, asia jota itse arvostan kamerarepussa.  Jos etsii  Sling tyyppistä reppua suosittelen varauksitta Lowepro Transit Sling sarjaa.