Pentax WG-3 GPS – video ja lähikuvaus ominaisuuksia

Testailin lomilla Pentaxin WG-3 GPS kameraa ja sen monipuolisia videointi ja lähikuvaus ominaisuuksia. Esiohjelmia kamerasta löytyy moneen lähtöön, mutta vaativalle kuvaajalle manuaalisäädöt puuttuvat. Napin painalluksen takana on esim. P tilassa valotuksen kompensointi. Muutoin mennään pelkillä esiohjelmilla tai ”Auto Pict” ominaisuudella, jolloin kamera valitsee parhaan mahdollisen tilan.

_DSC1780

_DSC1781

WG-3 reagoi valotuksen muutoksiin videoidessa nopeasti. Vedestä noustessa linssi myös jää suht  vapaaksi vesipisaroista. Kuvanlaaduksi kannattaa vaihtaa 720p !!

Kamera kuvaa  HD:na 120fps videota, 30sek on maksimipituus.

Myös erikoinen ”nopeutettu video” löytyy WG-3:sta. Resoluutio on vain 360p ja nopeutus tapahtuu kamerassa sisäisesti, tästä varmaankin johtuu matala resoluutio. Saman voi tietenkin tehdä suuremmalla resoluutiolla ja kotona koneella. Taustamusiikki laitettu jälkikäteen Youtubessa.

”Mikroskooppi” ja HDR valokuvausta

Linssin ympäriltä löytyy kuusi ledivaloa jotka auttavat kun ”mikroskooppi” kuvaus on päällä. Kamera tarkentaa jopa telepäässä lähes linssiin kiinni. Alla kuva setelirahasta, josta voi erottaa rahan materiaalin tasaisesta pinnasta. Käsittääkseni tässä tilassa kuvan koko on rajattu 2Mpix. Toisessa kuvassa sokerikiteitä lasin reunalla. Viimeisenä HDR tyyppinen kuva, ilmeisesti kamera ottaa yhden kuvan säästäen huippuvaloja ja nostaen sitten varjojen valotusta, oikealla ”normaali” tilassa otettu kuva.

DSC_3900

IMGP0490

IMGP0469

kaappaus

Rakenne ja napit

Akku ja muistikortti luukku on kahdella salvalla lukittava. Myös mahdollisten vuotojen välttämämiseksi kamera tukee langattomia SD kortteja sekä langatonta latausta(erikseen myytävällä laturilla). Mukana tulee karabiini jolla voit kiinnittää kameran reppuun/vyölle jne. Rakenne on mitä tälläiseltä kameralta odottaa, jämäkkää. Napit ovat tunnottomat niinkuin jokaisella tämän tyyppisellä kameralla, mutta selkeästi samalla puolella ja yhdellä kädellä käytettävissä. Karabiini on mukava lisä mutta toisinaan hyvän otteen tiellä.

DSC_3893

DSC_3892

DSC_3890