Pieni ja pienempi: Olkalaukku peilittömälle

Pienet peilittömät tarvitsevat seurakseen pienen ja käytännöllisen laukun. Vaikka peilitönjärkkäri on kokonsa puolesta pieni verrattuna DSLR:ään niin silti se takin tasku ei ole riittävän iso tai on muutakin mukana kannettavaa kuin runko ja yksi lasi. Käytössäni on pieni ja pienempi kameralaukku eri käyttötarkoitukseen.

Pienempi olkalaukku peilittömälle: Lowepro Dashpoint 30

Yksinkertainen olkalaukku, tai ”ylimääräinen tasku peilijärkkärille”. Laukkuun sopii esim. Olympus OM-D EM-5+14-42mm tai Nikon V1+10-30mm, eli etsimellä ja kittilasilla varustettu peilitön. Sisällä on pieni tasku muistikorteille ja takaosassa on tarrakiinikkeet. Nämä tarrakiinnikkeet ovat erityisen kätevät jos laukku tarvitsee kiinnittää vaikka vyölle, reppuun tai mitä itse ajattelin niin pyörän satulan putkeen, ohjaustankoon, oikeastaan mihin vaan missä putken halkaisija on maltillinen. Kesällä erittäin kätevä pyörälenkeillä kun kamera pitää saada mukaan. Mukana tulee myös yksinkertainen olkahihna. Hintaa tällä taskunjatkeella on noin 29e.

etusivu

taka
remmisisus

Pieni olkalaukku peilittömälle: Lowepro Event Messenger 100

Kun tarvitsee kantaa mukana enemmän kuin obiska+runko, silloin valinta on helppo. Event Messengeriin mahtuu esim. etsimellinen runko jossa kittilasi ja kolme-neljä objektiiviä. Riippuen tietenkin, tele objektiivi vie kahden pienemmän paikan. Mukana tulee neljä välilevyä(2 isoa ja 2 pientä), objektiivit pystyy kuljettamaan kahdessa kerroksessa. Molemmilla sivuilla on joustavat taskut ja takaosassa yksi isompi. Laukun läppä on varustettu pikaklipsillä ja tarrakiinnityksellä. Mutta jos tarrojen repivä ääni ei aina ole miellyttävintä kuunneltavaa, on Lowepro keksinyt ”Dual Mode Flap” -systeemin. Eli tarrat on mahdollista eliminoida jos on tarvetta toimia huomaamattomasti. Uloimpaan taskuun saa mahtumaan pikkutavarat, akut, muistikortit, puhelimen jne.

Olkahihna on kiinteää mallia, mukavan luonnollisen(puuvillamaista) ja kestävän oloista materiaalia. Ulkonäkö jakaa varmasti mielipiteitä, näyttää hieman kameralaukulta, mutta ei ole kuitenkaan mikään neliskanttinen musta möhkäle. Ainakin minun silmiäni ei särje tämän laukun ulkomuoto. Kooltaan juuri sopiva peilittömän järkkärin tai miksei pienen DSLR:än kantamiseen. Laadultaan taattua Loweprota, AW merkintää tästä ei löydy joten sateen tullessa muovikassi on hyvä olla mukana. Hintaa tällä kertyy noin 49e verran.

etu


tasku

taskulappa

takatasku