Joby 3-Way Camera Strap

Törmäsin pitkästä aikaa kameran oheistarvikkeeseen joka aiheutti omalaatuisuudellaan välitöntä omistamisen halua. Nimittäin itse en ainakaan ennen ole nähnyt tälläistä rannehihna/kaulahihnan yhdistelmään jonka Joby on tuonut markkinoille. Kyseessä on siis Joby 3-way camera strap jossa yhdistyy rannehihna sekä kaulahihna, itse en käytä perinteistä kaulahihnaa joten usein tulee kannettua kameraa ilman minkäänlaista hihnaa. Joka ajoittain käy hieman hankalaksi/rasittavaksi kun kameraa ei voi välttämättä laskea käsistä mihinkään. Puhumattakaan siitä mahdollisuudesta että vahinkoja sattuu varsinkin talvella kun lumi ja jää asettavat oman haasteensa pystyssä pysymiselle. Ja perinteisestä kaulahihnasta on vain riesaa kun kamera on jalustalla tai haluaa kantaa kameraa käsissä valmiina kuvaamaan. Ainoa pieni miinus tulee siitä tietenkin että tämän kanssa ei ole mahdollista käyttää pikakiinnityslevyä, no kaikkea ei voi saada ja jostain on tingittävä.

3

1

Idea 3-way camera strapissa on yksinkertainen. Hihna kiinnitetään kameran jalustakierteiseen, ruuvissa on pikalukitus joten työkaluja ei tarvita. Hihnan lukitusvipu aukaistaan ja pituuden voi säätää portaattomasti. Rannehihnan kireyden voi säätää(punainen kumiosa) ja ranne/kaulapehmusteen tuntuma on pehmeä ja hieman joustava materiaaliltaan. Bonusta myös siitä että materiaali ei ole liian tahmainen joten niskavillat eivät koe kovaa kohtaloa käytössä. Seuraavaksi herää kysymys tästä millin(?) paksuisesta narusta, jonka varassa tuhansien kamera+objektiivi heiluu vapaasti. Naru on materiaaliltaan Dyneema, ja pikaisen googletuksen tuloksena voin ainakin henkilökohtaisesti luottaa tämän tyyppiseen naruun. 3-way strap on speksattu 2.7 kilolle(Dyneema naru kestää jopa 40kg). Narun lukitusmekanismi ja hihnan viimeistely herättävät luottamusta ja kestävät varmasti tämän painon verran, ainakin oma Nikon D700 ja Nikkor 70-200mm vr 2.8 säilyivät ehjänä olalla ja kaulassa riepottelusta.

2.5

Punaisella kumiosalla kiristetään rannehihna sopivaksi. Toisella puolella hihnan lukitusmekanismi.

2

4

Hihnan pituus täysin ulosvedettynä.

5

Hihna sisään vedettynä.

Joby 3-way camera strap on kerrassaan mainio keksintö vaihtoehtoiseksi ranne/kaulahihnaksi, varsinkin jos tarvitsee samaan aikaan rannehihnan tukea ja kaulahihnaa vapauttamaan molemmat kädet. Hintaa tällä yhdistelmähihnalla on noin 40e ja maahantuojana toimii Focus Image Nordic. Googlella löytyy valokuvausalan kauppoja joista ko. strappia löytyy.