Lowepro Flipside Sport 15L AW -käyttökokemuksia

Viikko sitten sain käsiini Lowepro Flipside Sport 15l AW repun. Nyt viikon käyttökokemuksien jälkeen voi todeta että reppu toimii siinä missä muutkin Flipside sarjan reput. Minulla on tätä ennen ollut kaksi Flipside reppua mallia 300 ja 400AW, jälkimmäinen on vieläkin aktiivisessa käytössä olkalaukun rinnalla. Tämä uusin tulokas Flipside sarjaan sisältää lisämerkinnän ”sport” joka kielii jo hieman mitä ajatellen tämä reppu on tehty. Perusideana Flipside repussa on se, että päätavaratilaan pääsee käsiksi repun selkäpuolelta.

Tässä muutama asia miksi minä olen tykästynyt juuri tämän tyyppiseen reppuun.  Kun repun sisältöön pääsee käsiksi selkäpuolelta on reppu mahdollista pyöräyttää selästä vyötärötuen avulla etupuolelle, nopeasti ja erittäin kätevästi. Miksei sitten kanna olkalaukkua? Flipsidessä yhdistyy repun kannettavuus ja olkalaukun käytettävyys. Toisaalta on malleja joissa on sama idea kuin tässä reppumallistossa, niissä repun voi pyöräyttää yhden olkaimen avulla eteen, mutta silloin objektiivin+kameran koko saattaa muodostua esteeksi koska kamera sijoitetaan repun sisälle poikittain. Myös mahdollisuus laskea reppu selästä niin että repun sisältöön pääsee kätevästi käsiksi eikä jälkikäteen tarvitse selkäpehmusteita putsata lumesta, havunneulasista, muurahaisista yms.

DSC_1026

Sport mallin Flipside on tehty aktiivista menoa ajatellen, tämä näkyy olkahihnojen ja selkäpehmusteen toppauksessa. Pehmusteet ovat hyvin hengittävät, ilmastoitu rei’ittämällä, samalla kevyttä mutta kestävänoloista. Repun sivutaskuun on mahdollista sijoittaa juomapussi, letkulle on oma ulostulo yläosassa ja olkahihnassa kumilenksut jotka pitävät letkun paikoillaan ja saatavilla. Repun ulko-osassa on lenksut ja kiinnikkeet sauvoja varten. Myös kolmijalka on mahdollista ottaa mukaan matkaan, sen paikka on repun toisella kyljellä tasapainottamassa juomapussin tuomaa painoa. Kolmijalka kiinnitetään vapaasti parin lenksun varaan ja ylimääräinen klappi kiristetään läpällä joka samalla suojaa kolmijalkaa kolhuilta yms.

DSC_1107

DSC_1109

DSC_1113

DSC_1112

Flipside Sport repun sisälmykset saa irroitettua yhtenä laukkuna, jos tilanne niin vaatii. Erittäin kätevää jos haluaa jättää suurimman osan valokuvaustarvikkeista pois matkasta ja käyttää reppua muutenkin kuin valokuvatessa. Irroitettava sisälaukku toimii hyvänä suojana ja sen saa suljettua täysin sulkunaruilla. Repusta löytyy ulkopuolelta yksi isompi tasku filttereille, kaukolaukasijalle, adaptereille yms. pienelle tavaralle. Sekä sisäpuolelta selkäläpästä yksi tasku muistikorteille, harmaakorteille, akuille jne. Vaikka Flipside Sport 15l AW on noin suunnilleen sisämitoilta samaa luokkaa Flipside 300 mallin kanssa, syvyys on eriluokkaa. Nikon D700 ilman kahvaa melkein hukkuu repun sisälle, joten kahvan kanssa oleva runko sopii myös heittämällä repun sisään.

Sisällä: Nikkor AF-S 70-200mm VR f/2.8, Nikkor AF-S 85mm f/1.8G, Olympus OM-D+Samyang 7.5mm+14-42mm

Sisällä: Nikkor AF-S 70-200mm VR f/2.8, Nikkor AF-S 85mm f/1.8G, Olympus OM-D+Samyang 7.5mm+14-42mm

DSC_1099


DSC_1101

Repun materiaalina on  210D-kolminkertainen PU-nylon sen laadussa tai viimeistelyssä ei näin lyhyellä käytöllä ainakaan ilmennyt ongelmia.  Lowepro AW merkintä lyötyy myös joten repun alaosasta saa piilotaskusta kaivettua sadesuoja repulle jos sää niin vaatii. Myöskin vetoketjujen vetimien valettu muoto on mukava yksityiskohta joka helpottaa vetoketjujen avaamista. Jalustana minulla oli mukana Sirui T-1005x ja G10 kuulapää, näistä myös tulossa juttua myöhemmin.

Lowepro Flipside Sport reppuja löytyy tällä hetkellä kahdella eri koolla ja värillä. Oranssi ja sininen ja koot 10l/15l. Hintaa näillä näyttäisi olevan esim. topshot.fi:ssä n. 120e ja 140e. Sekä valmistajan takuu 10 vuotta. Tähän 15L malliin valmistaja lupaa 300mm f/2.8 lasin mahtuvan rungon kanssa. Itsellä repussa nyt useimmiten on ollut Nikon D700, Nikkor AF-S 28mm f/1.8G, 50mm 1.8G ja 85mm 1.8G sekä 70-200mm VR 2.8.

DSC_1121

DSC_1102