Lahden seudun luontoa valokuvin – Intro

Mielessä pyörinyt jo tovin että voisin tehdä pienet esittelyt Lahden lähiympäristön suojelualuista tai ihan vaan mielenkiintoisista paikoista jotka saattavat kiinnostaa muitakin luontoa kuvaavia kanssaharrastajia. Ja joihin on helppo mennä vaikka perheen pienempien kanssa tutustumaan luontoon, kun etäisyydet ja alueet ovat pieniä. Pienen alkusysäyksen antoi nettisivusto Lahdenseudunluontoa.fi jossa on hyvin esiteltykin jo monet minulle ja varmasti monelle muullekin tutut paikat. Mutta ajattelin että voisin esitellä ehkä hieman monipuolisemmin valokuvin ja innostaa muitakin käymään ulkona ja paikan päällä. Valitsemani paikat ovat muutamien kilometrien päässä Lahdesta, joten paikan päälle voi polkasta vaikka pyörällä, tosin muutama kohde on automatkan päässä.

Kesä ei henkilökohtaisesti ole paras aika kuvata luonnossa, minulla kuvaaminen rajoittuu lähes loppuiltaan-yöhön, jos maisemia haluaa kuvata. Eliöstöä ja kasvistoa pystyy kyllä jonkunlaisin tuloksin kuvaamaan päivälläkin, mutta kova kesän paahto ei ole ykkösjuttu minulle, eikä varmasti monelle muullekaan. Puhumattakaan itikoista, mäkäräisistä, paarmoista jne. muista mukavista inisiöistä metsän siimeksessä.  Useimmat näistäkin paikoista ovat parhaimmillaan keväällä/syksyllä/talvella, mutta joku toinen voi nähdä asian erilailla joten puhun vain omasta puolestani.

Ainakin näin alustavasti ajattelin kesän/syksyn mittaan tehdä esittelyt valokuvin Luhdanjoesta, Pulkkilanharjusta, Linnaistensuosta, Kutajärvestä, Pesäkalliosta, Haikkarinkärjestä ja Seelammesta. Kaikissa näissä paikoissa olen käynyt ainakin kerran-pari joten tuttuja ovat ainakin jossain mielessä. Teen pienet esittelyt alueesta, kasveista/puista, maisemista ja linnuista/eläimistä, joita näiltä paikoilta saattaa löytyä ja nähdä.

Alla vuosien varrelta kesältä/talvelta kuvia Lahden seudun luonnosta ko. paikoista.