Sigma 30mm f/2.8 DN EX -ensisilmäys

Eilen sain postin kuljettamana verkkokauppa.comista Sigma 30mm f/2.8 DN EX objektiivin Sony Nex-5n kaveriksi. Polttoväli on kino vastaavuudeltaan lähellä klassista 50mm:stä, tarkalleen 45mm. Rakenne on ihan jämäkän oloinen, tosin muovia kauttaaltaan paitsi bajonetissa metallia. Ainoa mikä hieman ihmetytti aluksi oli objektiivia pituus suunnassa heilutellessa sisällä tuntui selkeästi, että jotain isompaa liikkuisi sisällä. Bajonetin suunnasta lasin sisälle katsottaessa voi selkeästikkin nähdä että sisällä liikkuu isompikin osa, ehkä koko linssiryhmä? Mutta kameraan kiinnitettynä virrat päällä tätä ei kuitenkaan tapahdu ja objektiivi toimii kuten pitääkin.

Paketin mukana tuli normaalit lappuset ja lippuset, EX sarjalle tyypillinen pehmyt suojalaukku, tulpat ja objektiivi. Ei mitään ihmeellistä tässä siis. Vastavalosuojaa ei tullut. Etuelementti on suhteellisen pieni ehkä noin parin sentin luokkaa, filtterikierteen ollessa 46mm. Himmenninlamelleja seitsemän kappaletta. Tarkennus toimii niin nopeasti kuin Nex runko antaa myöden, ei salama muttei vetelyskään. Tarkennus on lähes äänetön joka on videoidessa hieno asia. Tarkennusrengas on erittäin smoothi liikkeissään ja sopivan levyinen, eikä ole mitään klappia suuntaan jos toiseen.

Koon puolesta Sigma 30mm f/2.8 EX DN ei ole sieltä pienimmästä päästä, riippuu tietenkin mihin suhteuttaa, mutta kuitenkin melkoisen paljon pienempi mitä kittilasi. Pituuden ollessa noin tuuman lyhkäsempi. Halkaisijan ollessa suunnilleen sama. Kuitenkin mukavan kompakti pakkaus suhteellisen hyvällä valovoimalla, housujen taskuun tätä on turha kuitenkaan haaveilla laittavansa. Takin taskussa kulkee hyvin.

Ensi vaikutelma piirrosta oli erittäin positiivinen 170e lasiksi. Tiesinkin jo että m4/3 kennolla objektiivi piirtää hyvin nurkasta nurkkaan. Eikä ole hirveästi valittamista Nexin APS-C kokoisella kennollakaan. Lopussa pari mallikuvaa.

Kaikki täydellä aukolla f/2.8, suoraan kamerasta.

Tarkennus keskellä, väärinpäin olevan ykkösen kohalla.

ISO2500 ja käsivaralta

Tarkennus tiiliseinässä