Cullmann Magnesit Copter -mini jalusta

Alkujaan olin menossa ostamaan pientä kuulapäätä monkeypodin jatkeeksi, Sony Nex-5n:än alle laitettavaksi. Käytän videokuvaamisessa monkeypodia ripustamalla sen minne ikinä tarviikaan. Monkeypod toimi erittäin hyvin tälläisessä, ainoa vaikeus oli saada kamera osoittamaan oikeaan suuntaan tai tasoon monkeypodin jalkoja säätämällä.

Löysin paikallisesta liikkeestä Manfrotto 492 mini kuulapään, joskus käytin tälläistä monopodissa mutta möin pois. Jotenka tiesin melkein mitä hakea/odottaa ko. kuulapäältä. Silmiin kuitenkin osui tämä Cullmann:in valmistama minijalusta. Jalustasta saa irroitettua kuulapään joten saan sen liitettyä monkeypodiin tai vaikka salaman alle ständiin. Nimittäin kiinnikelevyn voi kääntää ympäri jolloin kuulapäässä on salamakenkä. Hinta oli vielä Manfrotto vitosen halvempi joten päätös oli helppo.

Kotona tutustuin hieman tarkemmin minijalustaan ja alumiiniset jalat pyöreine muotoineen tuntuvat erittäin jämäkiltä. Myös sarana tuntuu käyttöä kestävältä, taattua saksalaista jälkeä. Cullmann myöntääkin 10 vuoden takuun tälle tuotteelle. Kuulapää on.. noh pieni mutta ajaa peilittömänjärkkärin/pokkarin alla asiansa erittäin hyvin. Ehkä hieman parempaa lukitusta olisin kaivannut kuulapäälle, mutta ei mitään mikä haittaisi sille suunniteltua käyttöä. Toivottavasti vain ei ajan saatossa löysty. Sen näkee sitten.

Käsivaralta videoidessa kameraa voi olla hankala pitää käsissä, tämän olen huomannut varsinkin Nex-5n:än kanssa jossa on kosketusnäyttö. Kameraa saattaa pyöritellä käsissä ja hipaista näyttöä jolloin tarkennuspiste siirtyy esim. ihan reunaan. Nex-5n tarkentaa videoidessa automaattisesti kokoajan. Tämän minijalustan ideana on myös toimia jatkovartena kameralle, jolloin sitä on helpompi pitää käsissä ja kuvata. Tästä ilmeisesti johtuu jalkojen pyöreähköt muodot jotka muodostavat sulkeutuessaan putken muotoisen ”kahvan” joka istuu käteen erittäin hyvin.

AIka näyttää kuinka toiminnallinen tämä Cullmannin minijalusta on ja samalla minkälainen kestävyys sillä on. Eihän tämä mitään kunnon kolmijalkaa korvaa, mutta on tyhjää parempi. Varsinkin silloin kun on pelkkä olkalaukku mukana ja haluaa olla hieman huomaamattomampi. Tämä jalusta kuitenkin mahtuu esim. Lowepro Classified 140AW laukun ulkotaskuun ilman ongelmia. Kulkee mukana minne vain.

http://www.cullmann.de/en/detail/id/magnesit-copter-cb27.html

ImageImageImageImage