Sony Nex-5n – parin viikon kokemuksia

Pari viikkoa nex-5n:ää käyttäneenä alkaa monet sen toiminnot, vahvuudet ja puutteet olemaan tuttuja.

Aluksi positiivisia asioita rungosta ja 18-55mm kittilasista. Värit ja kontrasti sekä dynamiikka ja kohina on hyvin hallussa tällä Sonyn APS-C kokoisella kennolla, mielestäni tässä ei mitään moittittavaa. Runko on pieni ja sen huomaa kun parin viikon jälkeen otin käteeni Olympus E-P1 rungon ja kittilasin. Olympus tuntui mielettömältä halolta käsissä. Sonyssä kahva on melkoisen hyvä noinkin pieneen runkoon, ja melkeimpä välttämättömyys. Piirto kittilasilla on ihan ok, tosin vain keskeltä. Reunapiirto täydellä aukolla on.. hmm.. melko välttävää. Toiminnot ja kuvien kirjoitus kortille on viiveetöntä ja vaivatonta, ilman turhia tuskailuja.

Negatiivisia asioita. Tarkennus ei ole mikään raketti, eikä mikään vetelyskään. Olympuksen E-PL3 vie voiton tällä saralla. Tarkennuksen tarkkuus ei aina miellytä allekirjoittanutta. Tarkennus osuu taustaan välillä useammin kuin kohteeseen, ehkä vika on kuvaajassakin osin. Mutta tutkitaan. Auto-Isoa ei ole mahdollista käyttää manuaalitilassa(?), miksiköhän ihmeessä. Automaattinen valkotasapainoa ei aina ole kovin osuva, eikä reagoi tarpeeksi nopeasti varsinkin jos kameran on käynnistänyt juuri.

Jatkan juttua muutaman päivän kuluttua kun saan lisää käyttökokemuksia myös videosta ja nex-nikon (G) adapterin käytöstä. Alla muutama kuva pienillä käsittelyillä. SOOC kuvat tulevat myöhemmin…