Samyang 35mm f/1.4 AS UMC

Pari kuukautta kuvannut Samyangin 35mm f/1.4 primellä. Omistin aikaisemmin jo Samyangin 14mm f/2.8 laajakulman ja jos jokin niin se oli melkoinen yllätys hinnan/piirron/rakenteen suhteen. 35mm jatkaa lähes tulkoon sillä linjalla, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Käytän 35mm:stä Nikon D700 rungon kanssa joten manuaalina tarkentaminen on hieman vaivattomampaa hieman suuremman etsimen ansiosta. Samyang 35mm toimii vaivattomasti myös filmirungon kanssa.Video hommissa en valitettavasti ole päässyt lasia kokeilemaan vaikka kiinnostus olisi melkoinen, puuttuu tarvittava runko, kun D700 ei valitettavasti kuvaa videota.

Objektiivillä on melkoisesti kokoa kuten kuvasta näkyy. Nikonilla täyskennolle saatavat n. 35mm valovoimaset primet ovat harvassa, varsinkin kun hinta on rajoite. Olen käyttänyt myös Nikkor 35mm f/2.0 D700:en kanssa, ja sen objektiivin parhaita puolia on koko! Mutta jos AF on pakko olla niin vaihtoehdot ovat vähissä.

Objektiivin tuntuma on melkoisen hyvä, tosin mielestäni 14mm:en tarkennusrenkaan jämäkkyys ja materiaali on parempaa, vaikka 35mm on ihan samassa luokassa 1000e+ olevien lasien kanssa. Tarkennus on pehmeä ja mikä parasta tarkennusrengas stoppaa siihen missä ääretön on. Suurin jämäkkyyden latistaja on vastavalosuoja ja etutulppa, jotka ovat tuntumaltaa kuin halpoja lasten leluja.

Piirto täydellä aukolla on mielestäni tämän hintaluokan objektiiville täyttä priimaa. Ja jos vertaa 1000e kalliimpiin laseihin niin ei taida jäädä paljoa niistäkään jälkeen jos yhtään. Erot tulevat mikrokontrastissa ja bokehissajoka mielestäni on esim. Zeiss Distagon 35mm f/2.0 objektiivissa parempi. Tarkennuksen kanssa täydellä aukolla kuvatessa ei hirveä kiire voi olla, varsinkin jos haluaa että tarkennus on siellä missä pitääkin. Tottumaton manuaali lasilla kuvaava, kuten allekirjoittanut, oppii kyllä melko nopeasti miten sitä lasia pitää ruuvata. Nikonilla on apuna tarkennuksen apupiste(tiedä tarkkaa määritelmää) ja kuvaamista helpottaa myös se että aukon säätö toimii rungosta.

Jos kaipaa suhteellisen halpaa valovoimasta jokapaikan höylä primeä, lähes varauksetta voin suositella Samyangin 35mm:stä, ainoana miinuksena itse koen objektiivin suuren koon.

Ottamiani mallikuvia löytyy Flickrs:stä. Suurin osa on täydellä resolla http://www.flickr.com/search/?w=33746010%40N02&q=samyang+35mm&m=text